Protestants Christelijke Zangvereniging Revival

Trouwerij in Axel

 

Zoals bekend verleenden wij op 24 december 2007 onze medewerking aan de Kerstnachtdienst in de Dorpskerk te Bodegraven.

Na afloop van de dienst kwam er een jonge vrouw naar John die ons mooi vond zingen en zij vroeg of wij bij haar trouwdienst het lied ‘Ik wil Uw licht verspreiden Heer’ wilden zingen.

Echter het zou plaatsvinden op 08-08-08 en helemaal in Zeeland, in Axel bij Terneuzen.

John vertelde dat dit midden in onze vakantie viel en dat hij er over na wilde denken of er een mogelijkheid zou zijn om deze wens te realiseren.

Na wat heen-en-weer getelefoneer en – uiteraard – besprekingen met het bestuur werd besloten met een groep van ongeveer 20 mensen te gaan en daar een busje voor te huren (met good old Huug aan het roer).

Om een goede balans van stemmen te krijgen werd er bij diverse leden naar hun vakantieplannen geïnformeerd. Ronald kon ook niet aanwezig zijn, maar Mark werd bereid gevonden piano te spelen.

Na 2 x oefenen en (door ziekte) enkele wisseling van deelnemers was het dan eindelijk zover.

Vrijdag 08-08-08 was aangebroken. Om 09.00 uur verzamelden we bij de Salvatorkerk en 09.15 uur reden we weg, na een foto voor het busje en uitgezwaaid door een trouwe fan.

Het was slecht weer onderweg, maar Huug is wel wat gewend natuurlijk.

Na 1,5 uur een kopje koffie drinken en wat kletsen. Marcia en Mark (met eigen vervoer want zij bleven een weekendje in Zeeland) kwamen ook wat drinken en daarna verder naar Axel.

Stipt om 13.00 uur kwamen we bij de kerk aan en daar was een broodmaaltijd voor ons geregeld. Na het eten inzingen in de prachtig met bloemen, strikken en ballonnen versierde kerk.

Om 14.00 uur verscheen het bruidspaar, terwijl wij ‘Look at the world’ zongen.

Wat een plaatje, iedereen zag er feestelijk uit. Alles was in rood-oranje-witte kleuren.

Ds. Geijtenbeek deed de dienst en Ria Kroon was, bij gebrek aan een ouderling, ineens ouderling van dienst en diaken tegelijk.

Naast bovengenoemde liederen hebben wij ook nog gezongen de liederen ‘Santo’ en ‘Wij loven en prijzen U’.

Voorts waren wij een goede versterking voor de samenzang liederen.

Het was een mooie dienst en we hebben fijn en goed gezongen. De familie vroeg of wij het bekende koor van de televisie (programma Nederland zingt) waren.

Na de dienst werden er mooie “hart” ballonnen opgelaten en gingen we achter de Engelse dubbeldekker aan naar België naar een kasteeltje waar we champagne (behalve Huug, hij was onze Bob) en bruidstaart kregen. Ook de bruidstaart en tafeldecoratie waren helemaal in stijl, in dezelfde kleuren en overal kwamen de getekende bruid en bruidegom op terug en op de bruidstaart stonden poppetjes van het bruidspaar.

Na het feliciteren en het geven van een roos met een kaartje met een persoonlijke wens eraan (leuk idee van Corrie) gingen wij weer richting huis.

Na een tussenstop in Nieuwerkerk a/d IJssel waar we bij Van der Valk heerlijk dineerden togen we moe maar voldaan richting huiswaarts. Het was een leuke dag geweest.

 

Woerden, 25 augustus 2008

Jolanda van Gulik


Foto's